Rugpijn?

Heeft u regelmatig last van rugpijn?
Schoenen kunnen de boosdoener zijn. Althans, verkeerde schoenen, let daarom bij het aanschaffen van een nieuw paar op de volgende zaken:
- hakhoogte
- maten van schokdemping
- soort zool

Afbeelding_lichaamshouding_klein


Hakhoogte: maximaal 28 mm
Houdt u van killerheels? Helaas zijn deze killing voor uw rug! Want door het staan op een hoge hak staat u in een S-vorm. Uw bekken kantelt en uw torso staat niet recht boven uw benen en voeten. Hierdoor raakt uw lichaam uit balans wat weer belastend is voor uw rug. U balanceert letterlijk elke keer weer op de bal van uw voeten en uw bovenlijf moet hard werken om uw evenwicht te behouden. Vandaar dat we adviseren om zo plat mogelijk te lopen. Bent u hoge hakken gewend en wilt u niet helemaal vlak lopen? Kies dan voor een schoen met een hakje van minimaal 28 mm.

 

Rubber dempt schokken
Loopt u juist altijd al op platte hakken en heeft u toch last van rugpijn? Schoenen met een harde zool kunnen deze pijn ook veroorzaken. Elke keer dat u uw voeten neerzet, krijgt u via uw hakken een schok die door uw rug wordt opgevangen. Kies daarom niet voor schoeisel met een leren, dunne zool maar voor comfortschoenen met een zool van rubber. Dit materiaal is zachter en wat dikker dan een gewone fabriekszool.

Afgeronde zool ontlast rug
Naast de dikte en het materiaal van de zool kunt u ook kijken naar de vorm van de zool. Wanneer u rugpijn heeft, is het zaak dat u uw voeten goed kunt afwikkelen om zo uw rug te ontlasten. Een afgeronde zool zou daarom perfect zijn. Deze zorgt er automatisch voor dat u uw voeten goed afwikkelt. En als u nog een stapje verder gaat en kiest voor een comfortschoen waarbij de zool onder de middenvoet wat hoge ligt dan zal deze afwikkeling nog natuurlijker zijn.

Lopen is goed voor rugspieren
Het voordeel van het perfecte paar schoenen is dat u uw rug ontlast én deze ook nog een traint. Want u loopt weer met plezier en de loopbeweging maakt uw rugspieren sterk. Een sterkeren rug betekend minder rugpijn. Schoenen met een platte hak en een rubberen afgeronde zool maken dus het verschil!

8.6/10