Leer en verwerking

img_leder_verarbeitung595208c11822c

Leer is een speciaal veredeld natuurproduct dat wordt geproduceerd door het looien van dierenhuiden. Elk stuk leer is afkomstig van een natuurlijk opgegroeide, volwassen dierlijke huid. Variaties in kleur en structuur zijn een typisch kenmerk voor de kwaliteit van echt leer.

Leder heeft de volgende unieke kenmerken:

  • zacht maar toch robuust
  • vormvast maar elastisch
  • uitzonderlijk duurzaam
  • ademend
  • natuurlijke klimaat eigenschappen

Voor de vervaardiging van onze comfortschoenen gebruiken we alleen hoogwaardige Europese lederkwaliteiten. 
In het verwerkingsproces volgen we de strikte regels voor leer verwerking: zonder AZO-kleuren, zonder PCP, Chroom VI en Formaldehyde. Zo blijven alle natuurlijke eigenschappen behouden. Als gevolg van deze manier van verwerking kan het gebruikte leer alsmede de voering van de schoenen afgeven door de natuurlijke warmte en vochtafvoer van uw voeten.

Ons natuurlijke leder wordt verkregen van speciaal geselecteerde dierpopulaties en worden met de hand verwerkt. Ondanks de diversiteit van de hedendaagse materialen blijft het gebruik van leer onmisbaar en onvervangbaar voor het vervaardigen van schoenen. Leder is ademend en zorgt voor een natuurlijk voetklimaat.

Wij verwerken de volgende leersoorten:

Elandleder onvergelijkbaar zacht Elandleder is van nature zacht, elastisch en soepel. Eén van de edelste leersoorten ter wereld. Zit als een tweede huid en beweegt met elke beweging mee.

Kalfsleer is door zijn fijne structuur zeer geschikt voor de elegante schoenen. Het materiaal is zachter dan rundleer en duurzamer dan elanden leer. Het gladde kalfsleer heeft een zeer fijn oppervlak, met een zacht fluweelachtig suède gevoel.

Rundleer is al tientallen jaren de klassieker in de schoenen mode. Het is prachtig, duurzaam en blijft door de fijne vezels actief ademend.

Geitenleer wordt meestal verwerkt in de handschoen industrie vanwege zijn zachtheid. Maar ook bij Intersko maken we gebruik van deze bijzondere eigenschappen.

Lamsvacht is een bijzonder zacht, behaaglijk warm materiaal met uitstekende natuurlijke eigenschappen. 
Het is absorberend en verdeelt warmte en lucht voortreffelijk.

Hertenleer behoort tot de waardevolste natuurproducten. Het is soepel, zacht als een handschoen en heeft een zeer fijn oppervlak. Door het voorzichtige looien krijgt het zijn typische soepele gevoel en blijft het natuurlijk actief ademend.

Yakleer is zeer soepel en flexibel maar tegelijkertijd extreem sterk. Het is ideaal voor trekking en wandelen maar ook voor buitenberoepen. Zelfs bij lage temperaturen blijft het leer elastisch.