Gezondheidsschoenen: wat zijn het?

Gezondheidsschoenen:

Wat zijn gezondheidsschoenen?

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zal menig vrouw gezegd hebben toen zij haar hakschoenen uitdeed en haar pijnlijke voeten masseerde. Maar niet alleen vrouwen op hakken zorgen niet goed voor hun voeten, ook mannen kunnen met slechte kwaliteitsschoenen de plank behoorlijk misslaan. Wat voor schoenen zijn geschikt voor een gezond gestel? Gezondheidsschoenen voorkomen fysieke klachten en maken het leven aangenamer. Lees er meer over in deze blog.

Gezondheidsschoenen: de kenmerken
Gezondheidsschoenen zijn naar uw voeten gevormd en zorgen ervoor dat u recht staat. De drukpunten zijn verdeeld over uw hele voet en niet alleen op uw voorvoet, zoals bij schoenen met een hak. Gezondheidsschoenen hebben dan ook nooit een hak omdat dit slecht is voor uw heupen, rug en zelfs nek. Niet voor niets krijgt u last van uw kuiten wanneer u na een dagje hakschoenen weer op platte schoenen gaat lopen. Uw kuiten worden helemaal uitgerekt.

Bekijk hier onze collectie:

Damescollectie Herencollectie | Aanbiedingen

 

Hallux Valgus
Wanneer u voor langere tijd nauw schoeisel of hoge hakken draagt kan een Hallux Valgus ontstaan. Een Hallux Valgus betekent dat de grote teen (de Hallux) niet meer recht staat, maar schuin naar buiten, in de richting van de tweede teen. Hoe schever de teen staat, des te meer pijn. Met gezondheidsschoenen voorkomt u een Halux Valgus.

Zachte ondergrond
Vroeg liepen mensen op zachtere ondergronden als gras en zand. Doordat de hele wereld geasfalteerd is, hebben onze voeten zich moeten aanpassen van een zachte naar een harde ondergrond. Met gezondheidsschoenen wordt de zachte ondergrond nagebootst door zacht rubberachtig materiaal dat voor de zolen gebruikt wordt. Hierdoor is de schokdemping optimaal.

Afwikkeling van de voet
Wist u dat uw voet bij elke stap afwikkelt van de hak naar voren?
Banner_voetafwikkeling

Gezondheidsschoenen begeleiden dit proces optimaal door de voetzolen aan de zijkant hierop aan te passen. Door het soepele materiaal wikkelt de voet zich natuurlijk af. Bij schoenen met een hak of bij slechte kwaliteitsschoenen wikkelt uw voet niet goed af en kunnen klachten aan pezen en zenuwen ontstaan. Neem bijvoorbeeld de goedkope leren schoenen of sandalen met harde zool. Het is dan wel leer maar het materiaal is heel hard en beweegt niet mee met de voet. Daarnaast ventileert het goedkope leer niet en kunnen uw voeten niet ademen. Om nog maar niet te spreken van de zolen die vaak zo hard en plat zijn dat ze geen enkele ondersteuning bieden.

8.6/10