Voetgezondheid

Banner_Voeten_744x234px59521a88db323

Hallux Valgus

Hallux valgus is een veel voorkomende voetklacht die te maken heeft met een afwijking in de stand van de grote teen die vooral bij vrouwen voorkomt. De grote teen groeit in plaats van recht naar voren enigszins naar binnen, waardoor het gewricht van de grote teen juist naar buiten groeit, hierdoor ontstaat er dan een knobbel aan de voet. Deze knobbel kan vaak erg pijnlijk zijn omdat de voet niet meer goed in uw schoen past.

Een belangrijke oorzaak kan dus het dragen van ongeschikt schoeisel zijn. Vooral schoenen met een hoge hak of te krappe schoenen zijn slecht voor uw voeten. Zorg dus altijd voor goede ruime schoenen, zodat uw tenen bij elke stap kunnen buigen, strekken en spreiden.

Hielspoor

Hielspoor is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. Hielspoor is een verkalking onder de hiel. Dit kan worden veroorzaakt door blessures of overbelasting en kan veel pijn veroorzaken.

Door het gebruik van onder andere uw eigen aangepaste inlegzolen verlicht u dit pijnlijke probleem. Veel modellen van Intersko zijn geschikt voor eigen inlegzolen, in één beweging vervangt u de inlegzool voor uw eigen inlegzolen.