Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen van onze klanten

Indien uw vraag nog niet beantwoord is, dan kunt u ons bellen op 072 - 57 179 79 of u stuurt ons een mail met daarin uw vraag naar info@intersko.nl. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Hoe pas ik de schoenen?
Het is belangrijk dat de voet in de hiel en op de wreef een goede grip heeft, en dat er voldoende ruimte is voor de tenen. Schuif uw voet in de schoen en duw de voet stevig in de hiel en sluit de veters, klittenband of rits. Nu heeft u een goede grip in de hiel en op de wreef, en moeten uw tenen genoeg ruimte hebben om te spreiden en af te rollen.

Waarom zijn er geen halve maten bij Intersko?
Intersko levert geen halve maten. Wanneer de lengte van uw voet tussen twee maten ligt kunt u het beste naar beneden afronden. De ervaring leert dat de schoenen dan bijna altijd goed passen omdat onze modellen iets ruimer vallen dan andere schoenen.

Wat is mijn schoenmaat bij Intersko?
Als u bij ons voor de eerste keer bestelt, dan kunt u het beste de maat bestellen die u tot op heden altijd heeft gedragen. Mocht er in uw schoen een Ëngelse maat" staan dan kunt u de juiste maat terugvinden in onze schoentabel.

tabel-schoenmaten-intersko

Om de juiste keuze te maken, vindt u waardevolle informatie over wreefhoogte en schoenbreedte terug bij elke beschrijving. Natuurlijk kunt u ook een selectie maken op deze criteria.

 

Deze tabel helpt u bij het maken van uw keuze:

Wat betekent "waterafstotende schoenen?
Waterafstotende betekent niet dat de schoen 100% waterdicht is, tenzij dat bij de omschrijving wordt aangegeven. Leer is een natuurproduct dus zal bij een langdurige regenbui vocht gaan doorlaten. Schoenen of laarzen die wel waterdicht zijn, zijn voorzien van een superdun, sterk Sympatex membraan.

Kan ik mijn schoenen wassen?
U kunt uw schoenen schoonmaken met lauwwarm water een een beetje neutrale zeep (bij voorkeur de ouderwetse groene zeep). Daarna het leder langzaam aan de lucht laten drogen (niet in de zon of bij een verwarmingsbron). Natte schoenen altijd met schoenspanners wegzetten. Op deze manier droogt het leder sneller en de schoen behoudt zijn oorspronkelijke vorm.

Zijn eland lederen schoenen waterdicht?
Nee, elandlederen schoenen zijn niet waterdicht, maar het door ons gebruikte elandleder ondergaat wel een waterafstotende behandeling. Voor extra bescherming tegen vocht adviseren wij u het leder te onderhouden met een voedende schoencreme of regelmatig te impregneren met een Bama All-Protector spray.

Welke schoenen zijn geschikt voor steunzolen?
Alle schoenen die een uitneembaar voetbed hebben zijn geschikt voor uw eigen inlegzolen. Of een model geschikt is voor eigen inlegzolen kunt u zien bij de beschrijving van de schoen.

Waarom kan het leer afgeven?
Onze schoenen zijn gemaakt van een waardevolle kwaliteit leder, dat wil zeggen, in ons leer zijn geen chemische stoffen verwerkt zoals de Azo kleurstoffen, PHP, Chroom VI of Formaldehyde. Donker natuurleder kan daardoor op lichte stoffen of op uw huid afgeven. Het dragen van steunkousen (door warmte die hierdoor wordt geproduceerd in de benen), de zuurtegraad in het lichaam of door medicatie kunnen schoenen ook afgeven.

Veel modellen hebben zichtbare naden. Voel ik deze naden ook in de schoen?
Nee, het is slechts een modieus detail, veel modellen zijn bekleed met geitenleer waardoor de naden niet voelbaar zijn aan de voet.

Welke schoenen zijn geschikt voor diabetici en/of reuma?
Schoenen van zacht leer, zonder naden en met solide zolen: zoals bijvoorbeeld de elandlederen modellen van dansko.

 

 

 

8.6/10