Onderhoud

img_schuhpflege59520d2f27fd8

Onderhoud tips voor langer plezier!

Voor de Intersko comfort schoenen gebruiken we alleen hoogwaardige Europese lederkwaliteiten, maar 
leder heeft net als mensen voeding nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw schoenen aanmerkelijk.

Voor het eerste gebruik

Voordat u uw nieuwe paar schoenen gaat dragen adviseren wij u het leder te impregneren met een Bama 
All-Protector spray. Dit beschermt uw schoen tegen vocht en vuil en het leder behoudt langer zijn kleur. Bovendien kan het leer eenvoudig gereinigd worden omdat het vuil slechts op het oppervlak blijft liggen 
en niet kan doordringen in de vezels.

Reinigen

Verwijder het ergste vuil met lauwwarm water en een beetje neutrale zeep (bij voorkeur de ouderwetse groene zeep). Daarna het leder langzaam aan de lucht laten drogen (niet in de zon of bij een verwarmingsbron). Natte schoenen altijd met schoenspanners wegzetten. Op deze manier droogt het leder sneller en de schoen behoudt zijn oorspronkelijke vorm.

Onderhoud en bescherming

Ieder leersoort heeft zijn eigen verzorging nodig. Bijgaand een overzicht:

  • Nappa leder of glad leer: onderhouden met onze voedende schoencrème. Dun aanbrengen, laten 
    drogen en met een zachte doek of borstel uitwrijven.
  • Nubuck/suède leer: - na het reinigen het leer opruwen met een rubberborstel. Voor nubuckleer kunt 
    u het beste een rubberen borstel gebruiken, en voor het suède leer een koperen borstel. Indien noodzakelijk kunt u het leer met een nubuck kleurhersteller behandelen en daarna impregneren tegen vuil en vocht met bijvoorbeeld onze Bama All-Protector impregneer spray.
  • Lakleder: kunt u vanwege haar gesloten oppervlak niet impregneren. Na verloop van tijd kunnen er fijne scheurtjes ontstaan in het leer, bijvoorbeeld als gevolg van sterke temperatuurschommelingen en in de natuurlijke plooien van de schoen. Om dit te voorkomen adviseren wij om het lakleder regelmatig te onderhouden met onze laklotion.
  • Open schoenen: Ook voor sandalen en andere open schoenen hebben we een onderhouds tip! Voor de reiniging van het leder, textiel, voetbedden en uw losse inlegzolen adviseren we de Bama reiniging lotion. Reinigt en verfrist uw schoenen met een aangename geur.

Wissel dagelijks van schoenen: één dag dragen - één dag rust is een must!

De gemiddelde voet produceert dagelijks ongeveer 20 ml vocht dat wordt geabsorbeerd door het leer. Om ervoor de zorgen dat dit vocht de schoen weer verlaat adviseren wij om uw schoenen niet elke dag te dragen. Om de schoenen te laten drogen zet u uw schoenen bij voorkeur weg op houten schoenspanners - zo blijven ze perfect in vorm en kan het leder ademen.

Al onze onderhoudsmiddelen zijn terug te vinden in onze webshop:

 Onderhoudsmiddelen