Comfortschoenen dames

Banner_Merken_744x279px-2

 

Wat auto’s zijn voor heren, zijn schoenen voor dames. Niet voor niets bestaat twee derde van een gemiddelde collectie in een schoenenzaak uit damesschoenen en een derde uit herenschoenen. Dames willen veel om uit te kiezen. Dat geldt ook zeker voor comfort schoenen voor dames. Want ook hierin is de keuze reuze en doen comfort schoenen niets onder aan het huidige modebeeld. Lees meer over comfortschoenen dames.

Naarmate vrouwen ouder worden, is het minder prettig om op hakken te lopen. Op hakken lopen is eigenlijk ook heel slecht voor het lichaam. De stand van het lichaam klopt simpelweg niet wanneer een vrouw op hakken loopt. Er komt extra veel druk op de onderrug en achillespees en de kuit wordt flink opgerekt.

Comfortschoenen dames: de kenmerken
Comfortschoenen voor dames zijn naar de voeten gevormd en zorgen ervoor dat u recht staat. De drukpunten zijn verdeeld over de hele voet en niet alleen op de voorvoet. Comfort schoenen voor dames zijn er in verschillende soorten. Er zijn lage en half hoge modellen maar ook laarzen en sandalen. Veelal met een sportief karakter. De comfortschoenen voor dames zijn gemaakt van zacht leer en knellen niet. De zool is zacht en zorgt daardoor voor een optimale vering bij het lopen. In tegenstelling tot andere damesschoenen loopt de voorkant van de schoen niet in een punt maar rechtdoor. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de tenen.

De verstelbaarheid van een comfortschoen voor dames
Let bij deaankoop van een comfortschoen voor dames op de verstelbaarheid van de schoen. Met een veter of klittenband kan een schoen of sandaal strakker om de voet getrokken worden. Hierdoor ontstaat nog meer steun. Houd er rekening mee dat een comfort schoen van zacht leer vaak nog wat uitloopt en dat het dan prettig is om de schoen strakker om de voet te trekken. Dit geldt met name voor de hiel, wreef en de voorvoet.

Huisschoen en veiligheid
Bij een huisschoen is de verstelbaarheid extra belangrijk. Huisschoenen gaan naar verloop van tijd lubberen en verhogen het risico op valpartijen. Met name bij instappers zie je vaak dat er valpartijen in huis plaatsvinden onder senioren. Een verstelbare sluiting biedt comfort en veiligheid.

Modellen comfortschoenen dames zijn:

 Damescollectie