Schoenen voor spreidvoeten

Schoenen voor spreidvoeten

Alles over de beste schoenen voor als u spreidvoeten heeft

Heeft u een of twee spreidvoeten? Deze aandoening kan veel pijnklachten veroorzaken. Bovendien merkt u op een gegeven moment dat uw gewone schoenen niet meer passen: die zijn te smal en zitten niet meer lekker. Goede schoenen voor spreidvoeten zijn belangrijk: niet alleen om uw pijnklachten te verminderen, maar ook om spreidvoeten te voorkomen! Bij Intersko vindt u uitleg en advies over spreidvoeten en goede schoenen voor spreidvoeten. 

Wat zijn spreidvoeten?

Door overbelasting, het dragen van de verkeerde schoenen of gewoon omdat we ouder worden, zakt de voorvoetboog in en verslappen uw voetspieren. Daardoor staat u als het ware platter op de grond, in plaats van dat uw voeten een natuurlijke holling hebben. Dit kan pijn veroorzaken. Daardoor gaat u in het begin vaak ongemerkt anders lopen, om uw voeten te ontlasten en de pijn te verminderen. Maar juist omdat u dan niet meer helemaal natuurlijk loopt, worden de klachten erger in plaats van minder.

Spreidvoeten voorkomen of klachten verminderen

Het allerbelangrijkste om spreidvoeten te voorkomen of om uw voeten te ondersteunen als u spreidvoeten heeft, is goede schoenen dragen. Die ondersteunen het natuurlijke afwikkelpatroon van uw voet zo veel mogelijk. Dat betekent dat ze uw tenen alle ruimte geven. Dat ze dikke zolen hebben om de schokken op de grond bij elke stap op te vangen. En dat ze nergens drukken of knellen. Hoge hakken voor dames bijvoorbeeld zijn daarom geen verstandige keuze. Die zijn vaak smal en duwen uw voeten in een onnatuurlijke positie.

Omdat uw voet door een spreidvoet vaak wat doorzakt, kan een steunzooltje nodig zijn. Die kunt u op advies van uw huisarts of direct bij een podotherapeut laten aanmeten. Daarna is het belangrijk dat u schoenen kiest met een uitneembaar voetbed, zodat u uw eigen inlegzool erin kunt leggen.

Waar vindt u goede schoenen voor spreidvoeten?

Goede schoenen voor spreidvoeten bieden uw voeten dus de ruimte. Bij Intersko vindt u een groot assortiment dames- en herenschoenen voor bredere voeten. Al die schoenen geven de tenen veel ruimte om natuurlijk te kunnen bewegen. Ze zijn bovendien gemaakt van hoge kwaliteit leer en hebben dikke zolen, waardoor u bij elke stap zacht neerkomt. Bovendien heeft het grootste gedeelte van onze schoenen een uitneembaar voetbed, waardoor uw inlegzool er heel makkelijk in kan. Benieuwd welk paar schoenen bij u past?