Koude voeten?

Schoenen met genoeg beweegruimte helpen!
Heeft u vaak last van koude voeten? Schoenen waarin uw voeten zich kunnen bewegen, helpen u het weer warm te krijgen. Bij koude voeten is de doorbloeding namelijk niet optimaal door bijvoorbeeld beknelling of slechte ventilatie. Zorg er daarom voor dat de doorbloeding weer op gang komt door te kiezen voor comfortabele schoenen waarbij u let op de twee volgende aspecten:
- ruime leest
- ademend materiaal

Ruime leest genereert warmte
Richt u zich bij het aanschaffen van een paar nieuwe schoenen op de vorm van de leest. Deze moet breed zijn om zo uw koude voeten in uw schoenen te kunnen laten bewegen. De bloedvaten, spieren en pezen krijgen door deze beweging voldoende energie en genereren zo natuurlijke warmte. Binnen het assortiment comfortschoenen heeft u een zeer ruime keuze: alle schoenen hebben een bredere leest dan een gewone schoen. Bovendien is de neus van een comfortschoen anatomisch gevormd naar de voorzijde van uw voet. Prettig, want hierdoor hebben uw tenen ook ruim baan om zich afzonderlijk van elkaar te kunnen bewegen. De druk aan de zijkant van uw tenen zal ook nihil zijn wat de doorbloeding uiteraard verder verbetert en de kans op koude voeten verkleint.

Goed ademende schoen past bij elke temperatuur
Het is ook goed om bij koude voeten schoenen te kopen die gemaakt zijn van hoogwaardig leer. De ene leersoort ademt beter dan de andere. Dit ademen is belangrijk omdat we via onze voeten per dag een borrelglaasje aan vocht verliezen. Kan het leer dit water niet afvoeren dan krijgt u zweetvoeten die uiteindelijk overgaan in koude voeten. Schoenen gemaakt van goed ademend materiaal passen zich bovendien aan aan wisselende temperaturen. Handig als u eerst door de vrieskou stapt en zich later opwarmt bij de knetterende openhaard. Leersoorten die optimaal ventileren zijn elandleer, kalfsleer, hertenleer en Yakleer.

Wol en lamsvel tegen de kou
Bent u een echte kou kleum als het aankomt op uw voeten en bent u altijd in de weer met dikke sokken in uw schoenen? Vervang dan uw gewone schoenen door een gevoerde variant. Ga dan wel voor natuurlijke materialen zoals scheerwol en lamsvel. Bent u bang dat u dan juist wintervoeten krijgt: voeten die van pijnlijk koud naar jeukend warm gaan? Dat hoeft niet: wol en lamsvel zijn in staat zich aan te passen aan een wisselend klimaat. Ze verwarmen bij kou en koelen af bij warmte. Kortom, u zou kwalitatief goed gevoerde schoenen zelfs in de zomer kunnen aantrekken.

 

Koude-voeten_schaapje

 

Dé schoen tegen koude voeten
Bent u een perfectionist? Ga dan voor een schoen die bestaat uit één stuk leer van het lam. Zo bestaat de buitenzijde uit het lamsvel en de binnenzijde uit zijn vacht. Aan de schoen kan het dan niet meer liggen dat u er niet warmpjes bij loopt!

8.6/10