Comfortschoenen heren

 Banner_Merken_744x279px-1

 

Hier wat tips!

Schoenen moeten lekker zitten, tegen een stootje kunnen en bij meerdere outfits passen. Bent u op zoek naar schoenen die aan deze criteria voldoen? Schijn dan uw licht eens op comfortschoenen Heren.

De keuze binnen dit assortiment is groot. Comfortschoenen voor Heren zijn er bijvoorbeeld in allerlei modellen en neutrale kleuren zoals zwart, bruin en blauw. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende soorten leer. De zolen van comfortschoenen zijn bovendien altijd soepel. Zo zorgen ze voor een perfecte voetafwikkeling en voor goede schokdemping.

Comfortschoenen bieden voldoende ruimte
Maar het meest kenmerkende van comfortschoenen is dat ze genoeg beweegruimte bieden aan de voorkant van uw voet. Of u nu gaat voor een instapschoen, een veterschoen of een laars: de neus van comfortschoenen heren zijn anatomisch gevormd. Geen puntige neuzen en gelijke zijkanten, want dit is bij uw voeten ook niet het geval.

Grip belangrijk: kies voor verstelbaarheid
Bent u er nog niet uit wat voor model u wilt aanschaffen? Neem dan in uw overweging mee dat een verstelbare schoen meer comfort kan bieden. Door te kiezen voor een veterschoen of een schoen met klittenband kunt u de schoen desgewenst strakker of losser om uw voeten dragen. Hierdoor bieden ze meer steun of juist minder druk aan uw hele voet: van de neus en de wreef tot en met uw hiel.

Plat en afgerond voor optimale voetafwikkeling
Als u eruit bent wat voor soort model u wilt, kunt u ook nog kijken naar de soort zool. De ene dempt de schokken nog net wat meer dan de andere. Alle zolen van comfort schoenen zorgen voor een optimale voetafwikkeling doordat deze aan de voor- en achterkant zijn afgerond. En omdat ze plat zijn, staat u zo rechtop mogelijk. Belangrijk voor uw rug!

Druk geen issue bij comfortschoenen heren
Souplesse is niet alleen belangrijk voor de onderkant van uw voet. Ook uw wreef, de zijkant van uw voeten en uw tenen houden van elastisch comfort waarbij het materiaal geen druk uitoefent op die plekken. Comfortschoenen heren worden daarom alleen gemaakt van A-kwaliteit leder afkomstig van onder andere de eland, het hert, de jak en het kalf. Deze soorten zijn al heel soepel van zichzelf. Óók de binnenkant van dit leer! Belangrijk, want er hoeft geen chemisch proces plaats te vinden om het materiaal draagbaarder te maken. Dit laatste is wel het geval bij stugge, vaak goedkopere, leersoorten. Door dit procédé wordt het leer zodanig dichtgesmeerd dat het niet of nauwelijks nog kan ademen.

Leer van comfortschoenen ademt
Hiermee komen we bij een ander aspect van leer in relatie tot comfort: het moet ademen. Per dag verliest u een borrelglaasje aan vocht via uw voeten. Als schoenen dit niet kunnen afvoeren, krijgt u zweetvoeten wat zorgt voor blaren of andere kwalen. Weg comfort….

Tot slot is het goed te weten dat niet alle comfort schoenen heren uitneembare inlegzolen hebben. Hierdoor kunt u soms uw eigen (orthopedische) zolen gebruiken. Ook kunt u heren comfortschoenen bestellen bij webshops als Intersko.