Brede schoenen:lees er alles over

Brede schoenen

Lees er alles over

Grijze haren, hier en daar, een rimpel en brede voeten. Ouderdomskwaaltjes, we ontkomen er niet aan. Brede voeten? Ja, naarmate we ouder worden zakken we meer en meer door de voeten en worden de voeten breder. Het dragen van brede schoenen die goed aansluiten en voldoende steun bieden is dan van groot belang. Lees in deze blog alles over brede schoenen.Aangename-breedte_015ca72488c779aKinderen hebben vaak nog een hele hoge wreef. Ook dat kan lastig zijn bij het uitzoeken van geschikte schoenen. Maar door de jaren heen wordt dat minder en zakt de voet. De voet wordt niet langer maar breder. Vandaar dat veel oudere mensen op een gegeven moment niet meer in "gewone" schoenen kunnen. De voorkant komt vaak in een punt samen en daar passen de voet en de tenen niet meer in. Vaak wordt dan een grotere maat schoen gekocht maar dat is geen oplossing. De schoen blijft aan de voorkant te krap.

Kenmerken brede schoenen
Brede schoenen bieden een oplossing. Het zijn schoenen die niet knellen en beter passen. Ze lopen aan de voorkant niet in een punt maar rechtdoor. Ze zijn van zacht materiaal, vaak elandleer. Na enige tijd loopt de schoen in de breedte uit en nooit in de lengte. Dit komt door de werking van uw warme voet tegen het zachte leer.

Soorten brede schoenen
Er zijn brede laarzen, sandalen en pantoffels. vaak worden de pantoffels weer voor de zekerheid een maat te groot gekocht. Dit is bij brede pantoffels niet nodig. Bij de productie wordt hier al rekening mee gehouden. De bal van de voet en de tenen moeten ruimte hebben, maar ook niet teveel. Anders is er kans op struikelgevaar, iets wat bij de bekende instap slof onder senioren vaak gebeurt. een ongelukje zit in een klein hoekje.

Standaard wijdtematen van schoenen
Wanneer u zich verdiept in de aanschaf van brede schoenen zult u ongetwijfeld de term wijdtematen tegenkomen. Veel schoenmerken hanteren standaard wijdtematen zoals hieronder genoemd.
Wijdte G = normale voeten
Wijdte H = brede voeten
Wijdte I = iets bredere voeten
Wijdte J = iets bredere voeten
Wijdte K = extra brede voeten
Wijdte N, M, O, W, XW = zeer brede voeten

Webshops als Intersko bieden extra brede schoenen aan voor Hem & Haar.

TIP: Wijdtematen zeggen iets over de omtrek van de schoen en niet over de breedte. Het is aan te raden niet uit te gaan van wijdtematen (en dus van de omtrek van de voet) maar te kijken naar voldoende ruimte bij de tenen. Daar heeft u veel meer baat bij.

8.6/10