Blog knobbel op de voet

blauwe-lijn_500x3px

Knobbel op de voet: heb ik Hallux Valgus?

Knobbel op de voet
Heeft u een knobbel op de voet? Als u een (goed zichtbare) knobbel heeft aan de binnenzijde van uw voet, kan het zijn dat u een Hallux Valgus heeft. Bij deze aandoening groeit het middenvoetsbeentje, dat net voor de grote teen zit, scheef naar binnen. Daardoor ontstaat er vlak boven het middenvoetsbeentje een knobbel. Dit kan een vervelende, erg pijnlijke aandoening zijn.

Oorzaken knobbel op de voet
Een knobbel op de voet kan worden veroorzaakt door allerlei factoren. Hallux Valgus komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en vaker bij mensen boven de veertig dan daaronder. Uitzonderingen bestaan echter zeker. Soms is Hallux Valgus aangeboren, maar het kan ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld het veelvuldig dragen van hoge hakken of te smalle, dichte schoenen. Bij mensen in warme landen (waar veel teenslippers en ander open schoeisel wordt gedragen) of landen waar men veel op blote voeten loopt, komt Hallux valgus minder vaak voor.

Gevolgen Hallux Valgus

De gevolgen van een knobbel op de voet zijn per persoon verschillend. Sommige mensen hebben er weinig last van, bij anderen wordt lopen moelijker en pijnlijker. Smalle schoenen drukken op de knobbel en veroorzaken pijn en ook het middenvoetsbeentje kan ontstoken raken.


De juiste schoenen

Uw dokter kan vaststellen of u Hallux Valgus heeft en samen met u kijken naar een oplossing. Soms is een operatie nodig, maar vaak ook zijn er andere oplossingen. Het dragen van de juiste, ruimzittende schoenen is in elk geval erg belangrijk.

Onze speciale Hallux Valgus-schoenen
Speciale Hallux Valgus-schoenen bij Intersko hebben een brede leest en zijn zo ontworpen dat er geen vervelende naden in zitten, die op de knobbel op de voet zouden kunnen drukken. Dankzij de ruimte die uw voeten krijgen in de juiste schoenen, kunnen veel pijnklachten worden voorkomen of aanzienlijk worden verminderd.

Benieuwd naar de speciale modellen voor Hallux Valgus die we bij Intersko hebben?
Bekijk hier ons assortiment!

 

Bekijk hier onze collectie:

Damescollectie Herencollectie | Aanbiedingen