Blog holvoeten

blauwe-lijn_500x3px

Schoenen voor holvoeten: zorg voor genoeg ruimte en ondersteuning

Zoals de naam al wel aangeeft, heeft iemand met een holvoet een "holle voet": een hoge wreef en veel ruimte in de voetboog, tussen de hiel en de bal van de voet. Er zijn allerlei oorzaken voor holvoeten, maar meestal ligt de oorzaak bij neurologische problemen, met name HMSN (Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie).

Stugge en soepele holvoet
In principe hebben de meeste mensen eerst iets wat een "soepele holvoet" heet, maar die gaat na verloop van tijd over in een "stugge holvoet". Bij een stugge holvoet wordt de klap van het lopen niet opgevangen door de voet en komt dus bij elke stap het volledige gewicht op de gewrichten terecht. Daardoor kunnen onder andere knieklachten ontstaan. Bij een soepele holvoet gebeurt dat niet, omdat de voet naar binnen draait tijdens het lopen. De voet maakt dan een soort overdreven beweging naar binnen. Dat kan weer klachten aan pezen en spieren in de voet en kuit veroorzaken. Mensen met holvoeten hebben verder ook vaak verkorte achillespezen en/of kromme tenen en likdoorns. Daardoor hebben zij pijnlijke, vermoeide voeten, balansproblemen of verzwikken ze vaak hun enkels. Bovendien kan de pijn zich ook uitzaaien naar bijvoorbeeld de knieën of de rug.

Draag de juiste schoenen

De gevolgen van een knobbel op de voet zijn per persoon verschillend. Sommige mensen hebben er weinig last van, bij anderen wordt lopen moelijker en pijnlijker. Smalle schoenen drukken op de knobbel en veroorzaken pijn en ook het middenvoetsbeentje kan ontstoken raken.


De juiste schoenen

Gelukkig zijn er allerlei oplossingen bij holvoeten. Er zijn operatie beschikbaar en  behandelingen bij een (podo)therapeut kan verlichting bieden. Goede ondersteuning, door goede schoenen en steunzolen te dragen, is echter de meest gekozen en effectieve oplossing bij klachten.

Het kan lastig zijn om goede schoenen te vinden waar zowel de steunzool in past als waarin ruimte is voor de hoge wreef. Bij Intersko vindt u een ruim assortiment aan schoenen die speciaal ontworpen zijn om ruimte te bieden aan steunzolen. Dankzij modellen met veters of klittenband kunt u zelf bepalen hoe strak de schoen om uw voet moet zitten. Zo kunt u genoeg ruimte creëren voor de hoge wreef.

Bekijk hier alle modellen die geschikt zijn voor holvoeten:
https://www.intersko.nl/dames?p=1&o=2&n=9&f=667

 

Bekijk hier onze collectie:

Damescollectie Herencollectie | Aanbiedingen